بررسی برچسب مراقبت بارانی و کاپشن
حتی اگر بارانی شما زیاد هم در معرض آب یا باران نباشد، باز هم کثیف میشود. برای اطلاع از بهترین روش شستو شو و اتوکشی بارانی، بهتر است ابتدا برچسب پشت یقه لباس را بررسی کنید. برچسب شامل اطلاعاتی است که توسط سازنده در مورد نحوه تمیزکردن بارانی ارائه شده است. هنگامی که برچسب مراقبت را خواندید، دستورالعملهای آن را بهدقت دنبال کنید تا آسیبی به لباس نرسد.
اکثر تولیدکنندگان توصیه میکنند که بارانی خود را با ماشین لباسشویی و شوینده ملایم بشویید. برخی هم پیشنهاد میکنند شستشو با یک شوینده مخصوص پارچههای مصنوعی را انتخاب کنید. اگر بخواهید میتوانید لباسهایتان را به خشکشویی ببرید تا از نحوه ی شستو شو و اتوکشی کاپشن یا بارانیتان اطمینان حاصل کنید.
روی برچسب را بخوانید تا نوع پارچه بارانی و ضدآببودن یا نبودن آن مشخص شود. برخی از بارانیها قابل شستشو با ماشین لباسشویی هستند و برخی دیگر فقط با دست تمیز میشوند. در بیشتر موارد، بهتر است از یک شوینده ملایم بههمراه آب سرد یا گرم استفاده و بارانی را در مجاورت هوا خشک کنید. معمولاً بهتر است بارانی را بعد از 20 بار استفاده یا 1 بار در ماه بشویید.
اگر دستورالعملهای ارائهشده روی برچسب سخت به نظر میرسد یا اگر تردید دارید که بتوانید بارانیتان را بهخوبی بشویید، میتوانید آن را به خشکشویی ببرید.
اگر جنس بارانی زنانه شما پلیاورتان است، آن را به خشکشویی نبرید. پلیاورتان ممکن است در برچسب سازنده بهعنوان “PU” یا “PVC” ذکر شود. پارچههای حاوی این ماده در صورت قرارگرفتن در خشکشویی ترک میخورند و پوستهپوسته میشوند.
شستشوی دستی یا ماشینی برای بارانی و کاپشن؟
برای شستو شو و اتوکشی بارانی بهترین کار این است که آن را در ماشین لباسشویی بشویید. تمام دکمهها، زیپها و حلقههای بارانیتان را ببندید و اگر کمربند دارد، آن را بردارید. کاپشن و بارانی زنانه یا مردانه را در ماشین لباسشویی قرار دهید. یک شوینده ملایم، غیرسمی و دوستدار محیطزیست به آن اضافه و ماشین لباسشویی را روی شستشوی لباسهای ظریف یا دستی تنظیم و چرخه را با آب سرد اجرا کنید.
اگر از مواد شوینده معمولی برای تمیزکردن بارانی خود استفاده میکنید، بهتر است آن را 2 بار بشویید تا باقیمانده مواد شوینده پاک شود. برای بارانیهای وینیل یا پلاستیک، از یک پارچه میکروفیبر مرطوب و مقداری مایع لباسشویی برای پاککردن گلولای قابل مشاهده استفاده کنید. برای کتهای بارانی پارچهای، میتوانید لکههای غذا و خاک اطراف یقه و سرآستینها را با یک لکهبر پایه آنزیم یا کمی مایع لباسشویی تمیز کنید.شست وشو کاپشن بارانی
توصیههایی برای دمای آب و مواد شوینده بارانی
بارانیها انواع مختلفی دارند و بههمیندلیل است که خواندن برچسب روی آنها قبل از تمیزکردن برای اولین بار ضروری است. برخی از بارانیها ممکن است فقط بهدلیل آسترهای متصل یا پارچههای داخلیشان که بهخوبی شسته نمیشوند، نیاز به شستشوی خشک داشته باشند؛ اما برخی از آسترها را میتوان جدا و تمیز کرد. بهتر است از مواد شوینده ملایم استفاده کنید و همانطور که گفتیم با آب سرد بشویید.شست وشو کاپشن بارانی
انتخاب دما و چرخه ماشین لباسشویی برای شستو شو و اتوکشی بارانی
آب خنک یا ولرم برای شستشو، بهترین انتخاب است. آب بیشازحد داغ میتواند پارچههای وینیل و پلاستیک را نرم و چروکها را بیشتر کند. چرخه ملایم یا دائمی ماشین لباسشیی را برای شستن بارانیها انتخاب کنید تا زیاد چرخانده و چلانده نشوند. مراقب باشید که در مصرف مواد شوینده زیادهروی نکنید؛ چون هرگونه ماده باقیمانده در الیاف باعث کاهش اثربخشی پوشش ضدآب میشود.
شویندههای ویژهای که برای لباسهای رنگی توصیه میشوند، برای شستن بارانی مناسبترند چون حاوی هیچ افزودنی که بتواند در بافت لباس اختلال ایجاد کند، نیستند. بااینحال، یک شوینده ملایم و طبیعی نیز خوب است.شست وشو کاپشن بارانی
خشککردن بارانی یا کاپشن
پس از شستشو، ایمنترین روش خشککردن، آویزانکردن بارانی روی چوب لباسی است تا در مجاورت هوا خشک شود. اگر عجله دارید، بارانیهای پارچهای یا بافت را میتوانید در خشککن روی درجه کم تا متوسط قرار دهید. مقداری حوله تمیز نیز به آن اضافه کنید تا به جذب سریع رطوبت کمک کند و لباستان در کمترین زمان ممکن در خشککن بماند. روکشهای لاستیکی، وینیل و پلاستیک غیرقابل تنفس هستند، درحالیکه کتهای پنبهای و الیاف مصنوعی که با پوشش ضدآب پوشش داده شدهاند، قابلیت تنفس دارند.
اگر گمان میکنید که تنظیمات کم یا متوسط خشککن شما باز هم برای بارانیتان ممکن است آسیبزا باشد، میتوانید کت یا لباس دیگری را که برایتان چندان مهم نیست، اما حاوی الیاف پلیاستر، نایلون یا پارچههای مصنوعی دیگر است، ابتدا داخل خشککن بیندازید و آن را از نظر پوستهپوستهشدن یا ترکخوردگی بررسی کنید و سپس تصمیم بگیرید که بارانی را هم در خشککن بیندازید یا نه.
هرگز بارانی پلاستیکی، وینیل یا لاستیکی را در خشککن اتوماتیک قرار ندهید. گرما میتواند ویژگیهای ضدآب بارانی را از بین ببرد یا ذوب کند. اگر بارانیتان بیشازحد چروک شده باشد، باید آن را در آب تمیز فرو ببرید و آویزان کنید تا خشک شود و چینوچروکها از بین بروند.شست وشو کاپشن بارانی